Училище за сладолед

Да се научим да правим сладолед в училище не се оказа сложно начинание, тъкмо обратно беше лесно и плодово полезно. Набавихме необходимите продукти – банани. Обелихме ги, начупихме ги на парченца и ги замразихме. С това завърши  кратката  подготовка.

След нея “отворихме” училищната  фабрика за сладолед, в която всяко дете си направи своята порция(и). Беше чудесно и вкусно забавление за децата. Радваме се, че опитаха любимия си сладолед в здравословен плодов вариант. Хареса им вкуса и възможността  да се включат в процеса на приготвяне.

В домашни условия също не е сложно да се направи този сладолед с деца . Вместо машина (която по принцип е за сокове), може да се ползва блендер. Ако не е много мощен, може да добавите и малко вода. Препоръчително е бананите, които се ползват,  да са много добре узрели, защото

  • не се налага да се добавя допълнителен подсладител;
  • когато кората им е започнала да покафенява и има точки, тогава бананите са истински полезни, защото се усвояват най-пълноценно и безпроблемно  от организма.

Ако желаете, има възможност към сладоледа да се добавят и други плодове, ядки или какао. Ние избрахме  най-лекия вариант сладолед само с банани, защото това ни дава възможност за  приближаване към по-естественото и природно хранене.