Първата учебна година на училище „Изгрев“

Всяко начало е вълнуващо и много значимо. Поредната възможност и надежда за проява на доброто и реализиране на  вдъхновяващи идеи. С тази нагласа започнахме първата учебна година  в училище “Изгрев”. Тя вече е към своя край – отмина като миг и същевременно беше цяла епоха от събития, нови опитности, предизвикателства. Всички порастнахме – като хора, като идеи, надяваме се и като добродетели.

Щастливи сме да споделим някои от важните моменти за училище “Изгрев” през изминалата учебна година.

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

В първия учебен ден (15.09.2015 г.) се радвахме на слънце и природа в двора на училище „Изгрев“. Отправихме добри мисли и надежди за всичко, което ни предстои чрез музика, стихотворения и пожелания от малки и големи. Посадихме дръвче, което да израства заедно и с грижите на децата.

УЧЕБНОТО ВРЕМЕ

Учебните дни изминаха със стремежа да внесем топлина в ума и светлина в сърцата на децата, както в учебни часове, така и  следобедни занимания с възможности за: плуване, театър, танци; часове по пиано, цигулка, флейта или китара. Приложихме и много двигателни и музикални упражнения, които да подoбряват концентрацията, хармонията и бодростта на всички.

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО 

Беше слънчева Коледа с много светлина, музика и радост.

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

На 22 март отбелязахме патронния празник на училището. Получи се чудесно тържество с празнични изпълнения на децата, домашно приготвена почерпка от родители и учители и слънчеви забавления на открито сред природата. Всички като едно голямо семейство!

МЕСЕНЕ НА ХЛЯБ:

Една от  придобивките на училище “Изгрев” през годината беше мелничка за жито, с помощта на която  с децата  приготвихме  най-вкусния и здравословен хляб от прясно смляно брашно от лимец. Използваме “най”, защото добрата и полезната храна е тази, която е приготвена с радост, благодарност и е споделена с ближните.

ЗАНИМАНИЯ ПО ТЪКАНЕ

Тъкането може да бъде не е просто създаване на изделие, а постоянен вътрешен процес, при който:

„всеки ден, всеки час, всякоя минута

ний сновем, ний тъчем най-красиви мисли

и живот, свят и чист, в душите вливаме“

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ В ДРЯНОВО

Седмица, изпълнена с приключения, учебни занимания и още по-близък досег на децата до природата. Тези дни ни дадоха възможност да открием нови хоризонти в общуването ни с тях, защото когато сменим средата, в която се срещаме, това създава условия да се разкрият още по-дълбоко чувствата и емоциите във всеки, а с това още по-пълноценно да се развием приемането и обичта един към друг.

ПРАЗНИЧЕН МАЙСКИ КОНЦЕРТ

Eдно от най-вълнуващите преживявания за всички ни, което до голяма степен очерта и осмисли същността на Слънчева педагогика  и усили надеждите и вярата ни занапред. И ако ни попитате какво предстои – то бихме отговорили, че предстои доброто, което може да е още малко зрънце, но е важно, че съществува и че има условия да го развиваме.

Пожелаваме вяра и стремеж към доброто във всички!