На училище със Слънчева педагогика

Този 15 септември ще е още по-слънчев от досегашните независимо от метеoрологичните условия, защото в  София отваря врати първото училище, което ще работи на принципите на Слънчевата педагогика. Tя е формирана на база препоръките на Учителя Петър Дънов за образованието и възпитанието и има задачата да внесе светлина, радост и вдъхновение, докато децата израстват и опознават света чрез знания, наблюдение и подражание. В Слънчевата педагогика има три основни принципа – любов, мъдрост и истина, в нея децата са близо до природата и са заобиколени от музика, от  учители, които вярват в доброто и талантите им  и са до тях, за да могат малчуганите да ги проявят.

За да създадем училище “Изгрев”, извървяхме дълъг път. Сега, когато вече е факт, пред нас има няколко посоки, които да следваме – да внесем слънце в образованието, да утвърдим училището, като дом на слънчевото детство и да споделяме опита си така, че да бъде полезен на всички, които желаят и се интересуват от методите в Слънчевата педагогика. Информация за принципите, които прилагаме, както и практическа опитност и знания, може да следите в блога на училището и във фейсбук групата. Вярваме, че статиите могат да бъдат полезни, както за родители, така и за учители.

Училище “Изгрев” отваря един много красив и отговорен път да общуваме и да водим децата към доброто. Благодарни сме на родителите, които ни се довериха да вървим този път заедно. На тези, които се интересуват и от Слънчевата педагогика и ни подкрепят и на всички, на които ще можем да бъдем полезни със знанията, които споделяме.

Пожелаваме идващата нова учебна година да бъде успешна за децата, родителите и учителите от всички училища и в края й да сме натрупали знания, опитности и мъдрост, с които да сме станали по-добри, по-творящи и по-разумни хора.

Ако искате да споделите празника с училище „Изгрев“, сте добре дошли на 15 септември в двора на училището от 10 часа сутринта.

За повече информация:

мейл: izgrevou@gmail.com

тел. 0896 66 97 67

адрес: кв. Панчарево, ул. “Люляк 17”