ПРАЗНИК НА ПАНЕВРИТМИЯТА

През първата седмица на пролетта в училище „ИЗГРЕВ“ се проведе тазгодишното издание на празника на Паневритмията.

Събитието под надслов „Радостта на Земята“ се проведе в няколко различни направления. Едно от тях бе демонстрация на упражненията от Паневритмията, които учениците бяха изучавали през годината във факултативните часове. Специално участие взеха и нашите инструменталисти, които в изучават музикални инструменти в следобедните часове.

Изключително атрактивна част беше викторината, в която учениците демонстрираха знанията си, които се отнасят за Паневритмията, природата и добродетелите. Викторината не само провери знанията на участниците, но и предложи забавна и интерактивна форма на обучение, където всички участници споделиха и научиха нещо ново.

Основният творчески акцент на празника беше общият проект за рисуване на голямо платно. Всеки клас допринесе към създаването на цветна мозайка от пролетни рисунки, символизиращи обновление и красотата на природата.

Друг емоционален момент беше надписването на бели камъчета с добродетели от учениците. Всяко дете избра добродетел, която цени или иска да развие в себе си, и я написа върху камък. Тези камъчета бяха поставени в училищната градина, за да служат като ежедневно напомняне за стойностите, които общността на “Изгрев” споделя и отстоява.