ИНТЕРВЮ С ДИРЕКТОРА НА ЧОУ "ИЗГРЕВ" - СЛАВ СЛАВОВ

Моля, представи се накратко.

Слав Славов

Роден в Карнобат, работя в София, учител

 

Кои бяха най-хубавите моменти или периоди в твоя живот досега?

Хубавите моменти според мен са тези, които правят възможно да имаме търпение и вяра през трудните периоди, както и да благодарим за добрите периоди в живота ни. Обичам хладните дни през лятото и топлите дни през зимата. Едни от най-красивите моменти в живота ми са били по време на сън. Те са като извори в пустинята, от които пия, когато съм жаден и уморен.

 

А кое е най-трудното нещо, което си преживявал?

През един особен ден в живота ми, в който никой не можеше да ми помогне, аз останах сам. Приятелите не ме изоставиха, но не можеха да ми помогнат, никой не можеше. Това се случи на планината. Тогава Господ направи чудо и всичко се нареди, така разбрах действието на един велик принцип.

 

В какво вярваш?

Вярата е най-високия връх в ума на човека. По високите върхове не може да се живее, но човек може да ги посещава от време на време, за да придобива енергия и да разреши определени задачи в живота си.

 

Вярваш ли в хората?

Човешкият характер е обвивката на плода. Вярвам в семката на плода, а обвивката може да бъде два вида – твърда и мека. Някои от меките плодове може да се ползват за храна, сладки и вкусни са, а твърдата обвивка може да ти счупи зъбите, ако не си буден и внимателен. Има два вида хора: Трудни за обичани и лесни за обичане. В това вярвам.

 

А в себе си?

Има нещо в хората, което говори отвътре и ни напътства – съвестта, което е светското име на една вродена чиста духовност. В това вярвам за себе си, така пренасям тази вяра и към другите хора и това е, което ме свързва с тях.

 

За какво мечтаеш? На какво се надяваш?

Мечтите и надеждите са различни категории. Надеждата е свещта в дома, която се вижда след залеза на слънцето и когато всички други лампи изгаснат. Тази свещ никога на загасва и вятърът на живота не я духа. Има едни свещи, на които децата се радват върху тортата за рождения ден: децата ги духат, а след това тези свещи се самозапалват отново. Това е символ за чудото на надеждата.

 

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО МОЖЕТЕ ПРОЧЕТЕ НА ТОЗИ АДРЕС:
http://www.oneofusshares.com/2023/10/blog-post.html?fbclid=IwAR3uTtPW3qiLi1v8SiXwvj5wV5hgDRel5u9cs9BWaQNSsAWEbbXyTNt5aUU 

БЛАГОДАРИМ НА КРИСТИНА МИТЕВА ЗА ИНИЦИАТИВАТА “ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ”!
https://www.facebook.com/OneOfUsShares