Цветница в музика и цветове

Една песен понякога може да събере в себе си цял празник и самата тя да е празник, а когато децата отправят послание чрез нея, чистота, радостта и празничното усещане нарастват още повече.

Извори бликат, поливат цветята,
колко е чиста сияйна водата,
сребърни струи и свежест разливат,
с песен вълшебна сърца ни обливат.

Чисти бъдете като пчелите,
чисти бъдете като цветята,
ясни бъдете като звездите,
светли бъдете слънца на Земята.

Според библейския разказ на днешния ден Исус Христос е посрещнат с цветя и маслинови клонки в Йерусалим и традицията на днешния празник е дълбоко свързана с растителния свят и красотата, която той създава.

В училище всеки ден се радваме на прекрасните цветя, които ни посрещат. Пазим красотата им с грижа и внимание и вярваме, че те ни се отблагодаряват по техния тих и скромен начин. Те са наши учители и големи помощници по пътя на знанията и добрите отношения.

Малка черешова композиция, която сега е крехка, но когато дойдат плодовете, черешите помагат за добро кръвообращение и имат силата да влияят благоприятно за приятните емоции.

В царството на лалетата

Чистият жълт цвят внася вътрешно равновесие на мислите и чувствата. Той
произвежда мир , тишина и спокойствие. Виолетовият цвят носи: сила, благост, почит, благолюбие, великодушие, щедрост,
милосърдие и могъщество.

Белият цвят носи чистота и искреност.

Червеният цвят носи утешение, мощ, победа, превъзмогване.
В зеленчуковата ни градина, за която се грижим от две години, вече преобладава зеления цвят, а той носи растеж, развитие, изобилие, благополучие, спокойствие, надежда,мир, плодородие…

 

Марулите оформят своя красив букет от свежи листа.

Грахът е подал нежните си листенца, даващи началото на малките зелени „бисерчета“, които са много полезни за изравняването тена на кожата.
Пожелаваме хубав празник на всички и нека цветята ни даряват с красота и мир през цялата година. Това, вярваме, се случва, когато се грижим за тях и ги обичаме!