Как премина лятната занималня в училище „Изгрев“

От 1-ви до 30-ти юни в училище „Изгрев“ се проведе лятната занималня. За малките ученици от начален етап тя започна още в началото на юни, а за по-големите след 15-ти. В нея се опитахме да съчетаем всички приятни и полезни дейности, които можем да осъществим през слънчевите и топли дни на лятото.

Имаше време за четене и образователни дейности в най-топлите следобедни часове, време за опознаване и грижа за растенията, много разходки сред природата в околностите на Панчарево и на Витоша, часове за готвене, в които направихме плодов сладолед, сандвичи от домашно приготвен хляб и хумус. Имахме специална тема за камъните – за техния произход и значение, както и подаръци. В един топъл незабравим следобед децата отблизо видяха как се вади мед. Вярваме, че това много живо обогати техните знания и впечатления за ценната работа на пчеличките и полезността, която те носят за хората и природата.

Посетихме Етнографския музей, за да се разгледаме традициите на българския народ, за които говорихме през учебната година.

Незабравимо преживяване за децата беше и посещението на завода за производство на Roobar. Отблизо видяха как се произвеждат любимите им сурови десерти, които похапваха през цялата година в училище.

Едва ли можем да разкажем за всичко, което преживяхме през месец юни. Той измина по чудесен начин и сега пред нас е лятната ваканция, в която можем да продължим да оползотворяваме качествено времето си. Пожелаваме на всички лятото да се разгърне толкова пълноценно и радостно, както беше при нас през юни – посетете любимите си и нови места, отделете много време на природата и всички богатства в нея, прочетете хубава книга, записвайте радостните си преживяния и мисли, гответе здравословно и с любов! Посрещайте изгревите и дано слънчевите лъчи ви донесат топлина, светлина и сила! Бъдете заедно!

Можем да ви зарадваме  и с малко снимки, които разказват за нашата лятна занималня и прекрасните мигове, които сътворихме! Надяваме се да ви донесат вдъхновение и усмивки!


 

На 30-ти май всички от екипа на училището получи картичка – изненада от децата от трети клас. Беше чудесен край на учебната година и хубаво начало на занималнята.