В Частно основно училище „Изгрев“  учителите са:

 • професионалисти със задължителна педагогическа правоспособност и опит;
 • съчетание от вдъхновение и ентусиазъм, с опита и рутината на познанието;
 • преминали през специализирано обучение по слънчева педагогика;
 • с практически стаж от приложение на методите на слънчевата педагогика;
 • с умения за междупредметни връзки;
 • с нагласа за екипност и решения в полза на общите цели.

[divide]DSC_5802

Слав Славов

 • Магистър  по „Биология и химия“ – Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“;
 • Следипломни квалификации и курсове в областта на средното образование, включително и Паневритмия към НСА;
 • Учител и директор в общински училища;
 • Основател и работещ в Детска школа „Бялото кокиче“ гр. София.

Най-хубавото в живота и работата според мен е да бъдеш естествен, да се съобразяваш с естествения ритъм, който животът и природата предлагат.

Обичам  свободното време и общуването с приятели, както и да остана насаме с някоя книга или просто да погледам футбол.

Да бъдеш родител и учител, да работиш с децата е една възможност да си близо до тяхната чистота. Това е една вътрешна радост.

[divide]

DSC_5794-2Светла Славова

 • Бакалавър по География и изобразително изкуство;
 • Магистър по история – ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград
 • Следипломни квалификации и курсове в областта на средното образование, включително Паневритмия към НСА, 2000 г.;
 • Учител и директор в общински училища;
 • Основател и работещ в Детска школа „Бялото кокиче“, гр. София.

„Учителят е вдъхновител за децата и условие да изявят своите заложби, дарби и добродетели.“

Обичам хубавите филми, да рисувам, да слушам музика, да чета книги. Грижата за цветята и готвенето са приятна релаксираща дейност. Разходките сред природата ми помагат да възстановя своите сили и вътрешната си хармония.

[divide]

DSC_5779

Снежина Стойчева

 • Магистър по музикална педагогика – АМТИИ, гр. Пловдив (1992);
 • Доктор по методикаvна обучението по музика (2008); Учител по музика, флейта и блокфлейта от 1992 г.;
 • Успоредно с преподавателскатаработа има разнообразни концертни изяви, вкл. с камерни формации. Автор на школи, сборници и друга методическа литература за инструментално обучение – индивидуално или интегрирано в часовете по музика.

Музиката е път, музиката е метод, закон във вселената, изкуство, наука, забава или молитва, радост, тъга, светлина, сила… Всеки от нас е потопен в музика, но най-добре се ползва от нея, когато има съзнателно отношение – обича я, разбира я и пее и свири с радост. През всички години, в които работя с деца, се старая да им предам любовта към музиката, като съм убедена, че и най-малките активни стъпки, които те правят по този път, им носят много добри плодове.

[divide]

DSC_5765

Александър Стойчев

 • Магистър по музикална педагогика – АМТИИ, Пловдив, 1992 г.;
 • Магистър по психология – ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“, 2007 г.. Допълнителна квалификация по Позитивна психотерапия и Психодрама; 
 • Следдипломна квалификация – Преподавател по Паневритмия, НСА, 2000 г.;

 

Учител съм от 1992 г. Оттогава се занимавам и с астрология. Постепенно изучавах човешката психика. След това дойде следващото стъпало. Започнах да преподавам Паневритмия на деца и възрастни от 2000 г. Наред с индивидуалните и семейни консултации, от 2005 г. стартираха семинарите по астродрама и Softskills-обучения.

От 2011 г. работя в Детска школа „Бялото кокиче“ и съм част от екипа на Слънчевата педагогика.

Всички, което се отнася до човешката душа, ме вълнува. Обичам децата, музиката, звездите, игрите, приказките, природата и творчеството. За всеки момент в живота ни има подходяща музика, подходяща приказка, дума, движение. И всеки момент е подходящ, за да посеем в душата на човека (и в собствената си) нещо добро. От нас се иска да различаваме тези моменти, да се вслушваме внимателно и да ги използваме.

[divide]

DSC_5775

Нина Найденова

 • Бакалавър по Предучилищна педагогика и английски език;
 • Магистър по Педагогика -„Управление на образованието“;
 • Учител от 1999 година. С опит в преподаването на английски език в детска градина (3-6 г.) и в училище (1-6 клас), а също и като класен ръководител и учител в Подготвителен клас в училище.

Смятам, че да си учител наистина е призвание и предполага съчетание на много качества и функции в една личност – преподавател, възпитател, психолог, любящ родител, другар, помощник, пример за човек с добродетели и високи идеали. Това не е професия, а начин на живот – учителят се самообразова и самовъзпитава през цялото време. И все пак двата най-важни компонента, които той несъмнено носи у себе си, са Любов и Търпение – първото е основата, а второто- ключът при взаимодействие с децата. И когато заедно започнете да „отключвате“ врати и да откривате нови хоризонти, тогава идва не просто удовлетворението, а искрената и споделена радост!

[divide]

DSC_5786

Ирена Иванова

 • Магистър по класическо пеене;
 • Магистър по начална и предучилищна педагогика.

От петгодишна се занимавам с пеене, танци, актьорско майсторство. Днес съм на трийсет и пет и животът ми продължава да е изтъкан от музика, била тя детска песен, опера, любим концерт за пиано, рок парче или класически джаз…

Убедена съм в необятните възможности и въздействия на Музиката и поради тази причина тя присъства ежедневно и в моята работа като педагог.

[divide]

DSC_5768

Силвия Генова

 • Бакалавър по Френска филология и Учител по френски език и литература;
 • Магистър по Предучилищна педагогика (Магистър по Начална училищна педагогика – в момента)

Силвия обича да работи с децата – счита, че това да си учител е призвание. За нея е важен индивидуалният подход към всяко едно дете и постигнатите от него резултати. Именно те я мотивират да продължава да развива себе си и своите педагогически умения. Намира в Слънчевата педагогика един естествен начин да подпомогне личностното, умственото, социалното развитие у детето, както и изявата на неговите (не)скрити таланти. Вярва, че в децата има огромен потенциал, който иска да излезе наяве.

Силвия владее свободно английски и френски. Има опит в преподаването на английски език на деца. Харесва ѝ да се занимава с творчески дейности – квилинг, декупаж . Обича природата и е сертифициран планински водач.

[divide]

DSC_5799

Невена Чирпанлиева

В последните години покрай моите деца осъзнах, че днес има много деца, които искат да бъдат обучавани по по-различен начин – да се общува пълноценно с тях, да бъдат близо до природата, да се учат да бъдат себе си. Това ме провокира да търся нови начини на обучение и преминах 3-годишен обучителен курс за подготовка на валдорфски преподаватели към Педагогически колеж Хеликон, град Цайст, Холандия. Едновременно с това завърших магистратура по начална педагогика към Софийски университет. Сега обогатявам знанията си с методите на Слънчевата педагогика и ги прилагам в ежедневната си работа с децата в училището.

В свободното си време обичам дългите разходки в природата, хубави книги и музика, да рисувам и творя с децата и да готвя.

[divide]

DSC_5773

Димитър Първанов

Роден на 21.02.1971 г.

Образование: начална педагогика – професионален бакалавър.

Светът е видим и невидим, важни са и двете, но водещото е невидимото(плътта е немощна, но духът е този, който преодолява). Силна мисъл, добро и топло сърце и силна воля, СЛУЖЕНЕ, уважение към душата на всеки. Ученикът на живота може всичко (Леонардо да Винчи), вдъхновител (Ганди) – Учителя за него”Ако имах 3-ма ученици като Ганди щях да обърна земята.”

Обичам работата в градината, разходките сред природата, фотографията, събирането на минерали и камъни, пчеларството….

”Животът е това, което ни се случва докато ние си правим други планове” – Джон Ленън