Блог

Защото е пролет!

spring-276014_1280

Пролетта е толкова красива, щастливи сме, че можем да ѝ се насладим и да благодарим за всички възможности, които създава. Пролетта е толкова вълшебна, че може дори да пише писма до децата. Ето какво ѝ отговориха те на свой ред (прочетете докрай, нищо, че е дълго. Вярваме, че във всяко писмо ще усетите чистота и доброта, които са така характерни за пролетта и децата и ще се усмихнете). Пожелаваме на всички още много прекрасни моменти в предстоящите дни от пролетта и във всички следващи сезони!

Първа пролет днес дойде и пойна птичка в миг запя, огря ни слънцето се сега. Реки шумолят, пеят, сърнички скачат. Небето е така чисто, че ми се ще да литна нагоре. Горите са тъй красиви, пълни с животни, цветя и дървета. Пеперудите хвърчат навред, кучешки лай се чува. Листата ни нашепват: пролетта е тук.
Пролетта е магия!

Мила пролет,
Бъди добра и умна!

Мила пролет,
Много ти благодаря за слънчевите лъчи, благодаря ти за топлината и за любовта, която разпръскваш. Мила пролет, толкова ми липсваше, когато те нямаше. Много ти отива да бъдеш хубава!

Пролет, знам, че не си човек, но все пак ще ти пиша. Много си красива и ми харесва, че дойде.  Много ми харесва, че през пролетта е зеленото училище и много ми харесва, че през пролетта играем на футбол с директора.

С обич,
Ангел

Моя мила пролет,

Много ми харесват дърветата и птичите песни и цветята, които си ни пратила виждам навсякъде – минзухари, зюмбюли и нарциси и цъфналите дървета. Много ти благодаря. И песни на петли! Харесва ми и писмото,
От Калина за моята приятелка пролетта!

С обич,
Калина

Ти си нежна, добра, ухайна и много разнообразна и красива. Нещото, което ми харесва в теб, е, че се бориш с остатъците на зимата пораждаш растенията отново. Разнообразна си като цветовете на дъгата – различни, но всеки сам по себе си уникален. Твоите сътворения – птици, реки, растения и т.н. Славеят – птицата, която пее много хубаво, я слушат всички.  Ти си най – плодородната, най-красивата и най-нежната. Раждаш всички растения. Ти си майка на всички.

Мила Пролет,
Много ни харесва твоето писмо. Бих искала да има много плодове!

Мила пролет,
Много си красива и всяка Пролет ставаш все по-красива и дано другата Пролет е по-дълга!

Скъпа пролет,
Благодаря ти за прекрасния ден – за топлината , за песента на птиците и за хубавия мирис на цветята. Птиците се завърнаха от юг заради теб. Хубав дъх лъхна цялата земя. Благодаря за дъждовете. Обичам, когато тропат по прозорците на къщата ни. Благодаря също и за пчелите, и за меда и за плодовете. Планините са големи, подходящи за катерене.  Ти дари много за нас и направи добро за природата и хората.

Сърдечни благодарения,
Асен

Здравей, Пролет!
Много ми е приятно! Надявам се и на теб да ти е приятно!
Благодаря ти за красивите цветя, за китните поля, за прекрасните растения! Благодаря ти също за досадните мравки, които сега правят убежище в кутията ми!
О! Благодаря ти и за прекрасното време навън!
Още много благодарности, които ще ти кажа лично!
Е, доскоро!

Здравей, мила Пролет,

Хареса ни твоето писмо толкова много, че се усмихнах и така се зарадвах. Благодаря ти за хубавите дарове!

С обич,
Яна

Мила пролет,
Благодаря ти за слънчевите лъчи и за красивите цветя, и за свежата трева, за красивите дървета. Птиците, които идват с тебе, пеят много красиво.

Благодаря ти за цялата ти красота!

С обич,
Добромира

Мила Пролет,

Много си красива, имаш много хубави дървета. Бъди мила, ти си много добра, с много хубави цветя. Имаш много хубави пчели и много хубави планини.

С обич,
Митко К. и Борко

Скъпа пролет,
Благодаря ти за всички топли дни. И много за птиците и за водата, защото много обичам да си играя в тревата. И много да се катеря. Но много моля повече да грее слънце и благодаря за пчелите и за цветята и за уханието на цветята. И за птиците. И за разбуждането на животните и хората.

Сърдечни благодарения,
Марин

Здравей, пролет,
Винаги да си радостна и щастлива, да имаш все повече миризма на цветя в теб.  И ти винаги си изпълняваш обещанията , че ще дойдеш при нас. Благодаря ти за: кокичетата, минзухарите, лалетата, зюмбюлите, незабравките, игликите, теменужките, момините сълзи и люляковите храсти и цветя. Харесвам зелената премяна  на пролетта и нейното нежно ухание. Аз съм родена през пролетта. Моята майка винаги ме е наричала пролетно дете.

Да си жива и здрава и винаги пременена със зелен цвят!

С обич към пролетта от Ами!

Мила Пролет,

Аз също много се радвам да бъда част от училище „Изгрев“! Харесва ми всяка година, в точния час, в който идваш, заедно с моето семейство да те посрещнем. Обичам да се наслаждавам на пролетните дни. Те са свежи, понякога са дъждовни, друг път слънчеви… Винаги всичко е зелено, красиво и това ме кара да се усмихвам! Много често искам да снимам цъфналите дръвчета, пъстрите цветя и бодрата трева. Толкова е хубаво, когато си тук!

Твоята сестра, Зимата, също е прекрасна, но по своя си начин. Когато е при нас, навсякъде има сняг, голите дървета леко се поклащат от вятъра, а семената долу под почвата, се топлят в къщичките си. След като се събудят от милването на нежните лъчи на слънцето, те порастват смели и готови за приключения. Наистина е великолепно да наблюдаваш тези сезони, които могат много да те изненадат.

Благодаря за старанията, които полагаш, за това, че даваш живот на растенията, а ако не бяха те, ние нямаше да можем да живеем и да се радваме на всичко край нас.

Опитваме се да се грижим за теб. Видим ли боклук на улицата или в планината, го изхвърляме. До колкото можем рециклираме. Освен това вкъщи имаме цветя, на които им осигуряваме толкова светлина, колкото им е необходима. Също така с дядо, баба, мама, и с по-малкото ми братче, ходим да копаем и подрязваме лозето ни и да поливаме дръвчетата. Имаме различни видове – ябълкови, крушови, кайсиеви, прасковени и други.

С удоволствие ще продължа да се грижа за природата!

Поздрави:

Ели

Много си красива, пролет! Искам винаги да е пролет. Харесва ми, защото миришат много хубаво цветята на дърветата или цветята в природата.

Искам винаги да знаеш, че си най-красива, най-уханна, много мила и грижлива. Благодаря ти за всичките цветя, които ни подари, също и за цветчетата на дърветата. Ти си много милосърдна, красива и умна. Обичам те, пролет!

Много обичам  и пролетта, и лятото, но най-много пролетта. Тя е много бяла, като че ли има сняг по дърветата

I love you. Обичам те, пролет! Хубава, прекрасна и мила пролет!